Hei, tunnemmeko me jo? 

​Olen Riina Lepistö, taiteilija uudeltamaalta. 

Rakastan kauniita asioita ja haluan tuoda maailmaan niitä lisää. Jaan taiteen kautta tunnetiloja, joita me kaikki koemme.

Maalausprosessini on hyvin intuitiivinen. Teokset löytävät usein lopullisen muotonsa vasta maalatessa. Inspiroidun luonnon materiaaleista tai ohi vilahtavasta väriyhdistelmästä. Niin kauan kuin muistan, olen etsinyt maailmasta kauniita yksityiskohtia ja kerännyt sellaisia ympärilleni. 

Maalaan öljyväreillä ja akryyliväreillä puuvillakankaalle tai paksulle taidepaperille. Maalauksistani suurin osa syntyy ilman tarkkaa suunnittelua. Aloitan maalauksen yleensä  valitsemalla sen värin, jonka haluan maalata eteeni kankaalle juuri siinä hetkessä. Värit ovat minulle tärkeä elementti, joilla luon tunnelmia ja välitän tunteita. Minulle on tärkeää, että taiteeni äärellä tunnelma on turvallinen ja levollinen. Joissain teoksissani käytän myös stuktuurimassaa kolmiuloitteisten muotojen luomiseen. 

Vaikka oloni olisi maalausta aloittaessa ahdistunut tai surullinen, kankaalle löytää yleensä tiensä mitä kirkkaimpia väriyhdistelmiä. Se yllättää minut usein. Toivon, että teokseni tarjoavat sinulle tilaisuuden pysähtyä hetkeksi tähän hetkeen.

Haluatko kysyä jotakin? Käytä yhteydenottolomaketta tai lähetä sähköpostia!

lepisto.riina@gmail.com

Jätä yhteystietosi niin otan sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista!

"Niin kauan kuin muistan, olen etsinyt maailmasta kauniita yksityiskohtia ja keräillyt sellaisia myös ympärilleni."

"Värit. En pääse niitä pakoon. Jos yritänkin maalata vain harmaan sävyillä, käteni livahtaa aina kuin vahingossa värikkäisiin maalituubeihin."

"Vaikka oloni olisi ahdistunut tai surullinen, kankaalle löytää useimmiten tiensä mitä kirkkaimpia väriyhdistelmiä - se yllättää minut usein."

Saanko kirjoittaa sinulle joskus?

Kerron vain tärkeistä asioista, kuten näyttelyistä, tarjouksista tai uusista julkaisuista.